Minister Ploumen krijgt Aletta Jacobsprijs

Print
Minister Ploumen krijgt Aletta Jacobsprijs

Lilianne Ploumen Afbeelding: ANP

Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) krijgt de Aletta Jacobsprijs 2018. De Maastrichtse ontvangt de prijs voor haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld, aldus de jury.

Volgens juryvoorzitter professor Janka Stoker "loopt emancipatie als een rode draad door het leven van Lilianne Ploumen". Zo wordt ze onder meer geëerd voor haar initiatief ‘She Decides’. "Daarmee heeft ze een sterk en zeer succesvol tegengeluid laten horen tegen het beleid van de Amerikaanse president Trump om de financiering van een omvangrijk programma voor gezinsplanning - zoals anti conceptie, veilige abortus, seksuele voorlichting, kraamzorg - stop te zetten", aldus Stoker.

De Aletta Jacobs Prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van emancipatie. De oud-ministers Neelie Kroes en Hedy d’Ancona en arabist Petra Stienen behoren tot de prijswinnaars. Ploumen krijgt de prijs op 8 maart uitgereikt in Groningen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →