Max rijdt volgend jaar in Aston Martin Red Bull

Print
Het Red Bull Formule 1-team gaat vanaf komend seizoen verder als Aston Martin Red Bull. Het Britse automerk wordt de titelsponsor van het team van Max Verstappen.

Dat hebben Red Bull en Aston Martin maandag bekend gemaakt. Het bekende logo van Aston Martin komt vanaf volgend jaar prominent op de auto en in alle uitingen van het team te staan

Aston Martin werkte al langer samen met Red Bull. Zo ontwikkelden ze samen de Aston Martin Valkyrie 'hypercar'. De samenwerking krijgt nu nog meer gestalte door de opening van een nieuwe afdeling bij de fabriek van Red Bull in het Engelse Milton Keynes. Er komen 110 arbeidsplaatsen bij en ook het Formule 1-team van Red Bull zal volgens teambaas Christian Horner profiteren van de technologische samenwerking.

De Britse autobouwer werkte ook mee aan enkele van de bekende ludieke acties van het team. Zo leverde het bedrijf de auto's voor de hilarische caravanrace tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo op de Red Bull Ring in Spielberg.

Lees ook: Gloednieuwe Aston Martin van Max Verstappen te koop voor 239.500 euro

Verstappen verkocht zijn eigen Aston Martin V12 Vantage S afgelopen jaar voor 239.500 euro.

Aston Martin zal geen motoren gaan maken voor Red Bull. Die worden nu nog gemaakt door Renault en vanaf 2019 door Honda.

Lees ook: 'Max in 2019 verlost van haperende Renault-motor'