Vlaaipolitie ingezet tegen sjoemelaars

Print
 Vlaaipolitie ingezet tegen sjoemelaars

Afbeelding: De Limburger

Vliegende brigades van de ‘vlaaipolitie’ gaan zorgen voor bescherming van de vlaai als erkend Europees streekgerecht. Bakkers in de beide Limburgen die sjoemelen met de voorschriften zullen niet langer meer hun baksels als ‘Limburgse vlaai’ mogen verkopen.

Geen gesjoemel meer met de kwaliteit van de vlaai. Weg met de droge ronde schijven, dunnetjes bestreken met vruchtengelei. Die ‘misbaksels’ mogen niet langer meer als ‘Limburgse vlaai’ verkocht worden. Vaste, harde afspraken over grootte, vulling, gewicht en ingrediënten moeten er komen. Plus scherpe controle op naleving van de regels, die ‘Brussel’ stelt om als een officieel erkend Europees streekgerecht verkocht te mogen worden.

"We willen vliegende brigades van controleurs. Een soort vlaaienpolitie.  Die komt ongevraagd en gevraagd binnen bij een bakker om te controleren of er niet gesjoemeld wordt met de regels die ‘Brussel’ stelt aan Europees erkende streekproducten", geeft de Sittardse bakker Marcel Roubroeks aan. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen