Video: Vrachtwagen raast met 160 kilometer per uur over A73

Print
Op Facebook is een video opgedoken van een vrachtauto die met bijna 160 kilometer per uur over de A73 bij Venlo raast. De beelden werden al duizenden keren bekeken.

Een Audi-bestuurder zag in zijn spiegels het grote gevaarte in moordend tempo naderen. Hij twijfelde niet, pakte zijn telefoon en begon het tafereel te filmen. Wanneer de vrachtwagen voorbij komt gevlogen, zet de Audi de achtervolging in om vervolgens dezelfde snelheid te gaan rijden. 

Viraal
Het filmpje op de Facebookpagina AfvalboerenEnSchrootRunners is inmiddels al 182.000 keer bekeken en 640 keer gedeeld op moment van schrijven. 

80 kilometer per uur
Op de A73 bij Venlo geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Die snelheid werd door de truck ruimschoots overschreden. Sterker nog: een vrachtwagen mag op de autobaan niet harder dan 80. Deze chauffeur reed het dubbele. 

Politie
De politie kan nog niet reageren op het voorval. Dergelijke filmpjes moeten altijd eerst even goed worden bekeken, zegt een woordvoerder van de politie Limburg.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →