Omstreden outletcenter Duisburg van de baan

Print
 Omstreden outletcenter Duisburg van de baan

Afbeelding: Christoph Reichwein

Het geplande outletcenter in Duisburg is van de baan. De inwoners hebben zich in een bindend referendum uitgesproken tegen de bouw ervan.

In de Duitse industriestad wilde het Spaanse bedrijf Neinver een merkendorp vestigen dat de concurrentie had moeten aangaan met het Designer Outlet in Roermond.

Meerderheid
Een nipte meerderheid (51.09 procent) heeft 'nee' gezegd tegen het outletcenter. Neinver kondigde gisteren aan dat de bouwplannen daarmee van de baan zijn. Het gemeentebestuur had eerder al aangegeven de wens van de burgers in deze kwestie te zullen respecteren.

Omstreden
De komst van een outletcenter was erg omstreden. Tegenstanders, waaronder veel winkeliers in de binnenstad, vreesden dat het toch al zieltogende centrum nog verder zou leeglopen als er op  luttele kilometers afstand een enorm merkendorp zou verrijzen. 

Voorstanders van het outletcenter reageerden teleurgesteld. Volgens hen maakt Duisburg een enorme fout door het merkendorp af te wijzen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →