Vlaamse moeder roosterde peuter (2,5) op barbecue

Print
Vlaamse moeder roosterde peuter (2,5) op barbecue

Afbeelding: Mark Baert

Een 27-jarige moeder uit het Vlaamse Zemst heeft vermoedelijk haar 2,5 jarige dochtertje om het leven gebracht en vervolgens op de barbecue in brand gestoken.

Het verkoolde lijkje van de peuter, werd gisteren aangetroffen in de woning van de moeder. Familieleden van de vrouw sloegen alarm toen ze rook onder de garagepoort vandaan zagen komen. Brandweerlieden troffen op de barbecue een verkoold kinderlichaam aan.

Vergiftiging
De 27-jarige moeder werd ook aangetroffen in de woning. Zij werd met een zware koolstofmonoxidevergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis. 

Depressief
Volgens de Belgische politie kon ze nog niet verhoord worden en verblijft ze onder politiebewaking in het ziekenhuis. De moeder wilde mogelijk na de moord op haar kind uit het leven stappen. Volgens buurtbewoners zou de vrouw al een tijdje depressief zijn.

Doodsoorzaak
Vandaag wordt autopsie uitgevoerd op het meisje, laat een woordvoerster van het Belgische parket weten. "Dit om de identiteit van het kind te kunnen bevestigen en om de doodsoorzaak te achterhalen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →