Brandweer, politiehond en Facebook ingezet in zoektocht naar vermiste Roermondenaar

Print
Brandweer, politiehond en Facebook ingezet in zoektocht naar vermiste Roermondenaar

Afbeelding: Facebook

De zoektocht naar de vermiste Roermondenaar Frans Routs (73) in Duitsland gaat maandag volop door. Maandagmiddag zocht een agent met een speurhond in en rondom het dorp Ellenz-Poltersdorf, waar hij afgelopen vrijdag voor het laatst werd gezien. Eind van de middag zetten tientallen vrijwillige brandweerlieden de zoektocht voort.

Routs werd vrijdagavond rond 23.00 uur voor het laatste gezien toen hij vroegtijdig het wijnfestival in het dorp verliet. Daar was hij in het kader van het jaarlijkse uitje van de recreatieve wielerclub F.C. Fiets.  Zijn vrienden schakelden de politie in toen hij niet bleek te zijn aangekomen in het hotel.

Grootschalige actie
De afgelopen twee dagen werd massaal gezocht naar de vermiste Roermondenaar. Meer dan honderd man werden ingezet, evenals een politieboot en een politiehelikopter. Routs werd echter niet gevonden en de Duitse autoriteiten zeggen geen idee te hebben wat er is gebeurd. De politie zegt niet te denken dat het om zelfmoord gaat. "Zelfmoord verwachten we niet. Een misdrijf of ongeluk sluiten we niet uit", aldus agent Joachim Wenner van de Duitse politie.

Verwacht wordt dat er vanavond zo’n 50 vrijwillige brandweerlieden gaan zoeken naar Routs in en rondom het dorp.

Facebookactie
De zoon van de vermiste man, Mark Routs, is op Facebook een actie gestart om zijn vader te vinden. Hij maakte de pagina ‘Gast aus Niederlanden vermisst’ aan waar informatie over de vermissing kan worden gedeeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →