Brandweer, politiehond en Facebook ingezet in zoektocht naar vermiste Roermondenaar

Print
Brandweer, politiehond en Facebook ingezet in zoektocht naar vermiste Roermondenaar

Afbeelding: Facebook

De zoektocht naar de vermiste Roermondenaar Frans Routs (73) in Duitsland gaat maandag volop door. Maandagmiddag zocht een agent met een speurhond in en rondom het dorp Ellenz-Poltersdorf, waar hij afgelopen vrijdag voor het laatst werd gezien. Eind van de middag zetten tientallen vrijwillige brandweerlieden de zoektocht voort.

Routs werd vrijdagavond rond 23.00 uur voor het laatste gezien toen hij vroegtijdig het wijnfestival in het dorp verliet. Daar was hij in het kader van het jaarlijkse uitje van de recreatieve wielerclub F.C. Fiets.  Zijn vrienden schakelden de politie in toen hij niet bleek te zijn aangekomen in het hotel.

Grootschalige actie
De afgelopen twee dagen werd massaal gezocht naar de vermiste Roermondenaar. Meer dan honderd man werden ingezet, evenals een politieboot en een politiehelikopter. Routs werd echter niet gevonden en de Duitse autoriteiten zeggen geen idee te hebben wat er is gebeurd. De politie zegt niet te denken dat het om zelfmoord gaat. "Zelfmoord verwachten we niet. Een misdrijf of ongeluk sluiten we niet uit", aldus agent Joachim Wenner van de Duitse politie.

Verwacht wordt dat er vanavond zo’n 50 vrijwillige brandweerlieden gaan zoeken naar Routs in en rondom het dorp.

Facebookactie
De zoon van de vermiste man, Mark Routs, is op Facebook een actie gestart om zijn vader te vinden. Hij maakte de pagina ‘Gast aus Niederlanden vermisst’ aan waar informatie over de vermissing kan worden gedeeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen