Poolse spookrijder keerde niet om op snelweg

Print
Poolse spookrijder keerde niet om op snelweg

Afbeelding: DPA/Sebastian Stenzel

De Poolse spookrijder die zaterdagavond in Duitsland drie mensen uit Sittard doodreed, had zijn wagen niet op de snelweg gekeerd. Hij had een verkeerde oprit gepakt.

Dat heeft onderzoek van de politie aan het licht gebracht.

Afrit als oprit
Aanvankelijk werd aangenomen dat de 34-jarige bestuurder met zijn kleine vrachtwagen was omgedraaid om een file te ontlopen. Maar hij blijkt een afrit van de snelweg als oprit te hebben gebruikt, met fatale gevolgen.

De politie heeft inmiddels met andere automobilisten gesproken, die de Pool stil hadden zien staan op de goede oprit naar de snelweg A67 bij Rüsselsheim. Maar even later pakte hij de verkeerde rijstrook, richting afrit. Eenmaal op de verkeerde baan van de snelweg reed hij nog ongeveer een kilometer door tot de botsing.

Bloed afgenomen
Waarom hij de verkeerde rijstrook nam, is nog niet duidelijk. Hij raakte zwaargewond bij de crash en is nog niet aanspreekbaar. Er is wel bloed bij hem afgenomen, waarvan het resultaat dinsdag wordt verwacht. 

De drie leden van het gezin Gooijen uit Sittard botsten met hun Skoda frontaal op het vrachtwagentje van de Pool en overleden ter plekke. Vier inzittenden van een andere personenauto raakten gewond.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →