Ryanair stunt met prijzen om klanten te lokken

Print
Ryanair stunt met prijzen om klanten te lokken

Afbeelding: Getty Images

Voor nog geen tientje kunnen reizigers maandag bij Ryanair een enkele reis naar bestemmingen als Londen, Rome en Ibiza boeken. Volgens de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn 1 miljoen stoelen in de aanbieding voor een stuntprijs.

Vanaf Eindhoven Airport zijn 25 bestemmingen te boeken voor nog geen tientje, vanaf Maastricht Aachen Airport twee. Het gaat om vluchten tussen 1 oktober en 28 februari. 

De reputatie van Ryanair liep vorige week een flinke deuk op toen bleek dat het bedrijf komende weken meer dan 2.000 vluchten moet schrappen. Klanten reageerden woedend. 

Uittocht piloten
Volgens Ryanair zijn de problemen ontstaan doordat veel medewerkers aan het einde van het zomerseizoen nog een berg vrije dagen moeten opnemen. De Europese pilotenvakbonden claimen dat er iets anders speelt: door slechte werkomstandigheden zou het vliegend personeel het bedrijf de rug toekeren. 

Stuntstoelen
De lage prijzen betekenen volgens Business Insider dat Ryanair een hoop geld op de stuntstoelen toelegt. Zo neemt het de luchthavenbelasting voor eigen rekening in een poging klanten terug te winnen en concurrenten onder druk te zetten. 
Vorige week ontkende Ryanair-topman Michael O'Leary nog dat de chaos het bedrijf klanten kost.

Ryanair was maandagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →