Medewerkster Efteling steelt harten na hulp aan jongetje met Down

Print
Medewerkster Efteling steelt harten na hulp aan jongetje met Down

Afbeelding: Facebook

Een medewerkster van de Efteling is een hit op internet nadat ze een uitgeput jongetje te hulp schoot. Het kind met het syndroom van Down was in een traptreintje gestapt, maar raakte al snel uitgeput en kon halverwege niet meer verder. De medewerkster schoot te hulp en fietste samen met het jongetje naar het einde van de attractie.

Op Facebook is de moeder van het knaapje vol lof: "Wat een lieve hulpvaardige dame is dat! Onze zoon heeft het syndroom van Down. Tijdens de wandeling richting de Python was hij voor ons uitgerend en zelf in de rij bij kinderspoor gaan staan. Daar was hij zo snel aan de beurt, dat hij voor onze neus wegfietste." 

Zijn moeder was al bang dat hij het hele parcours niet kon voltooien. “En ja hoor. Halverwege stond hij stil en wilde niet meer verder.” Gelukkig kwam de medewerkster meteen in actie. "Onze zoon genoot natuurlijk enorm van de extra aandacht." 

Op Facebook wordt de medewerkster bedolven onder de complimenten: "Deze juffrouw maakt het verschil" en "dat is nu de Efteling-mentaliteit!" Het bericht van de moeder op Facebook is al door ruim 27.000 mensen geliket.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →