Politie vindt hennep na melding waterlek

Print
Politie vindt hennep na melding waterlek

Afbeelding: iStock

De politie heeft in Heerlen bij toeval een hennepplantage ontdekt nadat een melding was binnengekomen over een waterlek.

Het voorval gebeurde zondag in een woning aan Palenbergstraat in de wijk Palemig.

Lekkage
Een voorbijganger zag dat er bij het huis water onder de voordeur en langs het raam stroomde. Omdat er niemand thuis bleek te zijn, belde de passant de politie. De inmiddels gealarmeerde eigenaar van het pand arriveerde tegelijkertijd met de toegesnelde hulpdiensten. Bij het betreden van de woning bleek er, naast de waterlekkage, meer aan de hand te zijn.

240 planten
De aanwezige politieagenten kregen argwaan toen ze op de bovenverdieping op een dichte deur stuitten. Er was een afzuigingsinstallatie aanwezig en in de ruimte erachter brandde duidelijk fel licht. De politie trof vervolgens een hennepplantage aan met in totaal 240 planten verdeeld over twee ruimtes. De plantage en apparatuur zijn inmiddels geruimd. De eigenaar van de woning is meegenomen voor verhoor.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →