Venlo wil gymzaal Marianum slopen

Print
Venlo wil gymzaal Marianum slopen

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

De oude gymzaal van voormalige school Marianum aan de Casinoweg in Venlo staat op de nominatie gesloopt te worden.

De gemeente, eigenaar van het pand, heeft dit medegedeeld aan de vijf kunstenaars die een ruimte in het gebouw huren. De huurders zijn ontstemd over de sloopplannen.

Kunstenaar Sef Berkers huurt een ruimte in de oude gymzaal en vindt dat de gemeente Venlo de geïnde huursommen in onderhoud en renovatie van het pand had moeten steken. Berkers vreest voor het einde van zijn bestaan als kunstenaar en schilderdocent als de sloop van het gebouw doorgaat. Dit omdat vergelijkbare ruimtes volgens hem twee keer zo duur zijn.

Geen overheidstaak
De gemeente Venlo noemt het geen overheidstaak kunstenaars te voorzien van atelierruimte. Het pand staat op de nominatie gesloopt te worden omdat het ruim 50 jaar oud en volledig afgeschreven is. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de kosten voor renovatie veel hoger zijn dan wat er de afgelopen tien jaar aan huursommen is geïncasseerd.

Het gemeentebestuur neemt in de loop van oktober een definitief besluit over sloop. In dat geval moeten de huurders voor 1 juli 2018 vertrekken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →