RTL pissig over uitspraken Johan Derksen

Print
RTL pissig over uitspraken Johan Derksen

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

Binnen RTL is irritatie ontstaan over de venijnige uithaal van collega Johan Derksen afgelopen vrijdagavond bij Voetbal Inside op RTL 7. Daarin noemde Derksen het niveau van de programma’s op RTL 4 “gewoon slecht” en haalde hij ook uit naar RTL’s sterpresentator Humberto Tan die hij “onecht en gemaakt” noemde.

Boulevard-medewerker John van den Heuvel liet al weten dit “oncollegiaal richting Humberto te vinden”. In de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10 toonde ook Beau van Erven Dorens zich pissig over de storm van kritiek op de zender.

Narcistisch
Kritiek die overigens niet alleen kwam van Derksen maar ook van AD-columniste Angela de Jong en mediadeskundige Bert van der Veer. RTL zou feeling met de kijkers missen en verworden zijn tot een narcistisch clubje. Beau: ”Ik denk gewoon dat iedereen een beetje rustig aan moet doen en af en toe even een kopje thee moet gaan drinken. Even de telefoon apart houden en niet steeds op Twitter van alles roepen."

Derksens Voetbal Inside collega Wilfred Genee vindt in ieder geval dat de kritiek op de zender moet kunnen. "Wat Johan zelf ook riep in alle interviews dit weekend: ‘Het is een beetje noodzakelijk om overal onafhankelijk over te kunnen zijn.’ Maar dat nam hij afgelopen vrijdag wel heel erg letterlijk, ha ha", zegt de Voetbal Inside-presentator op Radio Veronica.

Uitzending
Net als Derksen heeft Genee officieel nog niks van RTL gehoord. “Ik ga ervan uit dat we maandagavond gewoon om half negen een uitzending hebben", reageerde Genee eerder vandaag bij Radio 2. "Daar ga ik vanuit. Vooralsnog hebben wij geen andere berichten gekregen, dus we hebben gewoon om half negen een uitzending. Denk ik."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →