Sittardse wijk in shock na tragische dood gezin: 'heel Sanderbout is van de kaart'

Print
Sittardse wijk in shock na tragische dood gezin: 'heel Sanderbout is van de kaart'

Patiënten legden bloemen bij de huisartsenpraktijk waar Brigitte Gooijen assistente was Afbeelding: Annemiek Mommers

De Sittardse wijk Sanderbout is in shock door het ongeval waarbij zaterdagavond drie leden van het gezin Gooijen omkwamen.

De man en vrouw (53 en 51) en hun dochter van 20 waren op slag dood toen ze bij het Duitse Rüsselsheim op een spookrijder in een kleine vrachtwagen botsten. Zij hadden geen schijn van kans om de aanrijding te vermijden. 

Verslagenheid
Jo Gooijen was een zeer betrokken lid van Muziekcorps Sint Barbara. Daar speelt ook zijn zoon Max, die niet mee was op vakantie in Italië en de enige nabestaande van het gezin is. De verslagenheid bij de vereniging is groot.

Zeer geliefd
Brigitte Gooijen werkte als assistente bij de huisartsenpraktijk. Zij was zeer geliefd onder patiënten, waarvan sommigen maandag bloemen en kaarsen voor de deur van de praktijk legden. De praktijk was gesloten om het personeel de gelegenheid te geven het overlijden van hun collega samen te verwerken. 

Het nieuws sloeg in als een bom. "Heel Sanderbout is van de kaart", verzucht Annie Eijkenboom. Ze komt bloemen leggen op de stoep bij huisartsenpraktijk Sanderbout. En ze is niet de enige. Naarmate het nieuws dat doktersassistente Brigitte Gooijen is verongelukt zich verspreidt, komen meer mensen bloemen en een enkele kaars brengen. Gestes die duidelijk maken hoe geliefd Brigitte bij haar patiënten was. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →