Maastrichtse studentenverenigingen over de schreef bij ontgroening

Print
Maastrichtse studentenverenigingen over de schreef bij ontgroening

Afbeelding: Archief De Limburger

De Universiteit Maastricht heeft de studentenverenigingen Tragos en Circumflex op de vingers getikt omdat zij zich bij de afgelopen ontgroening niet aan de regels hebben gehouden.

Dat melden beide verenigingen op hun website.

Subsidie ingetrokken
Voor Tragos betekent dit dat een derde van de subsidie die het van de universiteit ontvangt wordt ingetrokken. Circumflex komt er vanaf met een waarschuwing. Wat er precies is voorgevallen is onduidelijk. Tragos laat weten de straf te betreuren: "Volgens de UM heeft MSV Tragos op een aantal punten niet voldaan aan de door de studentenvereniging ondertekende code Kennismakingstijden. MSV Tragos is hierover nog in gesprek met de Universiteit, maar respecteert de maatregel die werd opgelegd."

Vorig jaar kreeg Tragos een voorwaardelijke straf opgelegd omdat een eerstejaars gewond raakte tijdens de ontgroening en de studenten te weinig slaap kregen.  

Waarschuwing
Voor Circumflex blijft het dus bij een waarschuwing, mocht de vereniging weer over de schreef gaan dan kan dat ook leiden tot intrekking van een deel van de subsidie. Circumflex reageert ook op haar site: "Er zijn door de universiteit lichte overtredingen op de overeengekomen gedragscode geconstateerd. We gaan middels evaluatie met de betrokken partijen kijken naar de punten die nog beter kunnen, om zo de introductieperiode van SV Circumflex te optimaliseren.”

Bij Tragos, Circumflex en de Universiteit Maastricht was niemand bereikbaar voor commentaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →