Zo komt nieuwe golfbaan Rolduc er uit te zien

Print
Zo komt nieuwe golfbaan Rolduc er uit te zien

Afbeelding: Youtube

Het moet de nieuwe trekker worden van het abdijcomplex Rolduc in Kerkrade, een prachtige golfbaan om zo de exploitatie van Rolduc te verbeteren.

Een architectenbureau heeft nu een zogeheten artist impression gemaakt van hoe de golfbaan er mogelijk uit komt te zien. De golfbaan moet komen in het gebied waar nu nog akkerbouw wordt bedreven.

Hotelovernachtingen
Met de golfbaan hoopt de gemeente dat het aantal hotelovernachtingen en het horecabezoek toeneemt.  

De gemeente Kerkrade werkt nu aan een ontwerp van het bestemmingsplan. Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat halverwege 2018 met de aanleg van de golfbaan gestart kan worden. 

2000 handtekeningen
Overigens is niet iedereen in Kerkrade even blij met de plannen voor de golfbaan. De werkgroep ‘Waarom Golfbaan Rolduc?’ heeft inmiddels ruim tweeduizend handtekeningen opgehaald bij mensen die tegen de komst van de golfbaan nabij de abdij Rolduc zijn. Ze zijn bang dat de cultuurhistorische waarde van het monument wordt aangetast, terwijl ook de ongerepte natuur een opdonder zou krijgen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →