Zoektocht naar vermiste Frans Routs levert niets op: 'misdrijf niet uitgesloten'

Print
Zoektocht naar vermiste Frans Routs levert niets op: 'misdrijf niet uitgesloten'

Een van de laatste foto’s van de vriendengroep met de vermiste Frans Routs (links) in Ellenz. Rechts zit bestuurslid Harry Allers. Afbeelding: F.C. Fiets

De zoektocht naar de vermiste Frans Routs uit Roermond heeft maandagavond opnieuw niets opgeleverd.

Vrijdagavond elf uur. F.C. Fiets uit Roermond zijn net een paar uur in het Duitse Ellenz-Poltersdorf. Het is hun jaarlijkse uitje met de groep. Na de koffers in hotel Ellenzer Goldbäumchen te hebben neergezet, gaan de mannen direct naar het lokale wijnfeest. 

Politiehelikopter
Een paar uur en wat glazen verder geeft een van hen, de 73-jarige Frans Routs, aan het welletjes te vinden. Hij gaat terug naar het hotel, dat anderhalve kilometer verderop ligt. Daar komt hij echter nooit aan. Als zijn vrienden niet weten waar Routs is, slaan ze alarm. Er volgt een grootschalige zoekactie waarbij meer dan honderd mensen zoeken en de politie alle middelen uit de kast haalt. Zo wordt een politiehelikopter, een boot en een speurhond ingezet. Zonder resultaat. Ook de zoektocht van de vrijwillige brandweer maandagavond leverde niets op. 

Routs familie noch zijn vrienden gaan uit van zelfmoord. Harry Allers, vriend van Routs en bestuurslid bij F.C. Fiets, typeert hem als iemand die positief in het leven staat. Ook de politie denkt niet aan zelfmoord. "Een misdrijf of ongeluk sluiten we echter niet uit”, vertelt Joachim Wenner van de Duitse politie. Maar wat er precies is gebeurd, blijft een raadsel.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu