Van der Gijp: ‘Nog zeven maanden en dan is het voorbij’

Print
Van der Gijp: ‘Nog zeven maanden en dan is het voorbij’

Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen Afbeelding: ANP Kippa

Volgens René van der Gijp is het einde van het tv-programma Voetbal Inside in zicht. Dat zei de sidekick maandagavond tijdens de uitzending van het programma.

“Het is wel zo duidelijk. We hoeven niet meer in onzekerheid te zitten. Nog zeven maanden dan is het voorbij.” Daarmee aangevend dat RTL het contract met hem Genee en Derksen vermoedelijk niet gaat verlengen.

Rel
Reden is de rel die is losgebarsten na de uitzending van afgelopen vrijdag waarin Derksen de programmering van de zender fileerde (“die is gewoon slecht”) en daarnaast ook nog de vloer aanveegde met RTL-ster  Humberto Tan: “die vind ik onecht”. Die kritiek is intern zeer slecht gevallen bij RTL.

Dronken bui
“Ik heb van een niet nader te noemen medewerker van RTL, ik hoop in een dronken bui, een e-mail gekregen die ik zo schandelijk vond dat ik hem niet eens kon laten lekken naar de media”, zei Derksen maandagavond in het programma. “Die man zou dan de rest van zijn leven geen leven meer gehad hebben. Dat vond ik heel onbeschaafd. Voor de rest heeft RTL niets laten horen.”

Derksen nam overigens niets van de kritiek op zijn werkgever terug. “Als je hier zit, moet je kritisch zijn over alles wat gebeurt. Dan ben je ontzettend hypocriet als er bij RTL iets gebeurt om dat dood te zwijgen.”   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →