Drie keer over de kop in nieuwe achtbaan Toverland

Print

Afbeelding: Toverland

Fenix, de nieuwe achtbaan die over negen maanden in attractiepark Toverland in Sevenum moet staan, zal met een hoogte van 40 meter boven de houten achtbaan Troy uitsteken.

Troy is 'maar' 35 meter hoog. De nieuwe Fenix is een zogenaamde 'wing coaster' en de eerste in zijn soort in de Benelux.

Over de kop
Passagiers zullen met hun stoel naast de baan hangen, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze vliegen. Dat gaat dan met snelheden tot 95 kilometer per uur, meldt Toverland. Verder gaat de achtbaan drie keer over de kop, wat ook een nieuwigheid is voor Toverland. De rit in de Fenix duurt ongeveer twee minuten en volgens Toverland is deze achtbaan daarmee de langste in zijn soort die in Europa te vinden zal zijn.

Avalon
De Fenix maakt overigens deel uit van een compleet nieuwe wereld, die Toverland rondom een vijver zal gaan bouwen. De eerste palen hiervoor zitten al in de grond. Het themagebied dat gaat ontstaan, en dat ervoor zorgt dat Toverland straks in één klap anderhalf keer zo groot wordt, gaat Avalon heten. Keltische legendes als Merlijn de Tovenaar en Koning Arthur met zijn magische zwaard Excalibur zijn de inspiratiebronnen voor deze nieuwe wereld, die naast de grote achtbaan en een restaurant nog een boottocht van 12 minuten in het verschiet heeft. Die boottocht krijgt de naam Merlin’s Quest.

Dertig miljoen
Met deze uitbreiding is in totaal zo’n dertig miljoen euro gemoeid, meldt het attractiepark. Het is de grootste uitbreiding ooit. Toverland zal als de uitbreiding in 2018 een feit is de entreeprijzen overigens met vier euro verhogen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →