Spaubeek toneel van reconstructie moord op taxichauffeur

Print
Spaubeek toneel van reconstructie moord op taxichauffeur

Afbeelding: Mitchell Giebels

Bij een woning bij de Oude Kerk in Spaubeek wordt dinsdagochtend de moord op de Maastrichtse taxi-chauffeur Ousman Magomadov (24) gereconstrueerd.

Waarschijnlijk werd hij daar op 7 mei met twaalf messteken om het leven gebracht. Zijn lichaam werd gevonden in de Duitse grensstreek. De auto werd aangetroffen in de buurt van Zevenhuizen in Zuid-Holland, net als de verdachte. Deze 45-jarige verdachte Wil van K. is afkomstig uit Geleen, maar heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, zegt woordvoerster Christa Lemmen van het Openbaar Ministerie. “Hij staat nergens ingeschreven, maar we gaan ervan uit dat hij hier ergens verbleef.”

Lees ook: 45-jarige verdachte moord taxichauffeur blijft in cel

Duidelijkheid
Het OM hoopt met de reconstructie, die in beslotenheid plaatsvindt, meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd in die taxi, waarin bloedsporen van het slachtoffer zijn gevonden. Ook werden sporen gevonden in de buurt van de Oude Kerk in Spaubeek. De verdachte, die vastzit, werkt mee aan de reconstructie. Zijn advocaat Peter van Geelkerken is ook aanwezig. De rechtbank niet, die bekijkt de beelden van de reconstructie later tijdens de openbare behandeling van de zaak. Eind oktober is er eerst nog een pro forma-zitting, waarop wordt geïnventariseerd of er nadere onderzoekswensen zijn.

Magomadov runde samen met zijn tweelingbroer een taxibedrijf in de Maastrichtse wijk Caberg. Ze reden vooral vanaf de taxistandplaats aan de Markt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen