Beste koffie van de provincie wordt geschonken in Horst

Print
Beste koffie van de provincie wordt geschonken in Horst

Afbeelding: iStock

Koffiefanaten komen in Limburg het meest aan hun trekken bij restaurant Terlago in Horst. Daar wordt volgens horecavakblad Misset de beste koffie van onze provincie geserveerd.

De zaak aan de Kerkstraat staat op een verdienstelijke vijfde plaats in de top 100 die het vakblad maandag uitbracht. Op de lijst staan nog tien andere Limburgse zaken.

De jury van Misset was vooral onder de indruk van de 'latte art' van barista Fennie Wagemans van Terlago. De espresso wordt als 'lekker plakkerig en fruitig' omschreven, maar wat het geheel afmaakt is het gastvrije en warme onthaal door barista Wagemans en eigenaresse Yvonne Reijnders.

Blanche Dael
De Maastrichtse koffiebrander Blanche Dael scoort ook goed met zijn koffieketen Coffeelovers. De vestigingen in Nijmegen en op Plein 1992 in Maastricht staan in de top 20 en de zaken in Roermond en Eindhoven zijn terug te vinden op respectievelijk de 21e en de 45e plek. In alle vestigingen is de jury enthousiast over de "frisse citrussmaken" van de lungo van Ethiopië Yirgacheffe. "Albert Berghof en zijn team bij Blanche Dael hebben de juiste formule gevonden!" aldus de jury.

De overige Limburgse zaken die de top 100 hebben gehaald zijn: Burgemeester Quicx in Valkenburg (42), A Belle in Horst (47), Petit Cafe Moriaan in Maastricht (52), Milk and Cookies in Venlo (53), Babbels in Gennep (59), Darq in Maastricht (62), Ich en Dich in Sittard (75) en De Haselderhof in Valkenburg (86).

Arnhem
Voor de beste koffie van het land moeten we volgens Misset naar Arnhem. Als we de jury mogen geloven spat de liefde voor koffie bij Josephine Coffee er van af. De topsmaken gecombineerd met de warme gastvrijheid is genoeg voor een nummer 1-positie, aldus Misset.

De Koffie Top 100 werd dit jaar voor de zesde keer opgesteld door Misset Horeca. Een vakjury, mystery guests en de hoofdjury bezochten honderden koffiebedrijven waarbij onder meer de smaak van de koffie en de hygiëne en gastvrijheid van de barista werd beoordeeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →