Leiding bij Venloos bedrijf gesprongen, kunstmest stroomt Maas in

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Bij kunstmestbedrijf BELA Group in Blerick is dinsdagochtend een leiding gesprongen. Daardoor stroomde vloeibare kunstmest de Maas in.

Het lek is inmiddels gedicht, maar de opruimwerkzaamheden gaan nog zeker enkele uren duren. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving van het bedrijf aan de Parlevinkerweg. 

Lekbak
De vloeibare kunstmest werd in eerste instantie nog opgevangen in een lekbak, maar die stroomde na een tijdje over waardoor de kunstmest in de Maas terecht kwam. 

Verschillende brandweereenheden kwamen ter plaatse om de lekkage te stoppen en onderzoek te doen. De oorzaak is vooralsnog onbekend. 

Milieuschade
Het bedrijf werkt samen met Rijkswaterstaat, hulpdiensten en de havenmeester om de vloeibare kunstmest zo snel mogelijk uit de haven op te ruimen. De stikstofoplossing kan schadelijk zijn voor vissen en vogels.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →