Vliegverkeer Eindhoven Airport gestremd door mist

Print
Vliegverkeer Eindhoven Airport gestremd door mist

Afbeelding: ANP

Het KNMI heeft dinsdag code geel uitgegeven voor zeer dichte mist in Brabant. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 100 meter.

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport is dinsdagochtend volledig gestremd door de mist. Vliegtuigen blijven aan de grond staan. Wat er met inkomende vluchten gebeurt, kon een woordvoerster nog niet zeggen. Hoe lang de hinder nog duurt, is ook nog onduidelijk.

Geel
Code geel geldt ook voor andere provincies in het midden en zuiden van het land, van 05.00 uur tot 09.00 uur. 

Door de dichte mist blijven sommige spitsstroken dicht. Weggebruikers moeten dinsdagochtend in grote delen van het land plaatselijk rekening houden met dichte mist. 

Door het beperkte zicht, minder dan 200 meter, kan de mist hinder voor het verkeer opleveren. In Den Bosch is de mist volgens Weerplaza het dichtst. Op sommige plaatsen kun je daar niet verder kijken dan 85 meter.
Rond het IJsselmeer komt op sommige plaatsen de dichtste mist voor. Zo was het zicht bij Lelystad afgelopen nacht slechts 59 meter. 

Morgen ook
Na 08.00 uur zal de mist volgens Weerplaza snel verdwijnen en wordt het een vrij zonnige dag. Vannacht verwachten meteorologen echter opnieuw mist. Ook woensdag kan de ochtendspits daar last van hebben.

actuele temperatuur