Reconstructie moord op taxichauffeur Spaubeek afgerond

Print
Reconstructie moord op taxichauffeur Spaubeek afgerond

Afbeelding: Mitchell Giebels

De reconstructie van de moord op de Maastrichtse taxichauffeur Ousman Magomadov (24) in de buurt van de Oude Kerk in Spaubeek is afgerond.

De 45-jarige verdachte Wil van K. heeft daaraan meegewerkt, bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken, die verder niets over de zaak wil zeggen.

Twaalf messteken
Magomadov werd op 7 mei -waarschijnlijk in Spaubeek- met twaalf messteken om het leven gebracht. Zijn lichaam werd gevonden in de Duitse grensstreek. De auto werd aangetroffen in de buurt van Zevenhuizen in Zuid-Holland, net als de verdachte. Deze is afkomstig uit Geleen, maar heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, zegt woordvoerster Christa Lemmen van het Openbaar Ministerie. “Hij staat nergens ingeschreven, maar we gaan ervan uit dat hij hier ergens verbleef.” Het OM legt de verdachte primair moord ten laste.

Videobeelden
Van de reconstructie, die in beslotenheid plaatsvond, zijn videobeelden gemaakt. Die bekijkt de rechtbank later tijdens de openbare behandeling van de zaak. Eind oktober is er in elk geval eerst nog een pro forma-zitting, waarop wordt geïnventariseerd of er nadere onderzoekswensen zijn.

Taxibedrijf
Magomadov runde samen met zijn tweelingbroer een taxibedrijf in de Maastrichtse wijk Caberg. Ze reden vooral vanaf de taxistandplaats aan de Markt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu