Helft van Oranje-selectie bestaat uit Limburgse handballers

Print
Helft van Oranje-selectie bestaat uit Limburgse handballers

Afbeelding: iStock

Er zijn veertien Limburgse handballers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands handbalteam voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en België.

Het gaat om Jasper Adams, Pim Augustinus, Joris Baart, Mark van den Beucken, Arjan Haenen, Luuk Hoiting, Evert Kooijman, Toon Leenders, Alec Smit, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast, Ivo Steins en Luc Steins.            

Geen bondscoach
Na het opstappen van bondscoach Joop Fiege vorige week, zit de Oranjeselectie voorlopig zonder bondscoach. De handbalbond voert momenteel gesprekken met nieuwe kandidaten.

WK
Nederland speelt op 25 oktober in Rotterdam tegen Griekenland, op 29 oktober is er een uitwedstrijd tegen België in Leuven. De poule wordt compleet gemaakt met Turkije. De winnaar van de poule speelt in juni twee play-off wedstrijden tegen een van de twaalf ploegen die vanuit het EK 2018 in Kroatië instromen in de WK-kwalificatie. Het WK is in januari 2019 in Denemarken en Duitsland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →