Drinken we straks melk met prik?

Print
Drinken we straks melk met prik?

Afbeelding: iStock

In een poging melk weer hip te maken komt een Britse zuivelproducent binnenkort met melk met prik op de markt. De bedoeling is dat het drankje later ook hier te koop is.

Het Britse bedrijf Arla wil door het toevoegen van prik en een roze kleurtje vooral meer tieners te verleiden. Die drinken namelijk steeds vaker alternatieve producten zoals amandel- of sojamelk. Het nieuwe drankje kan volgens de ontwikkelaars ook gebruikt worden in cocktails

Verdienen
Arla, een bedrijf waarbij duizenden boeren zijn aangesloten, hoopt met de nieuwe strategie in 2020 drie keer zoveel te verdienen aan hun melk als nu, melden Britse media. In andere delen van de wereld verkoopt Coca-Cola al langer melkdrankjes met prik, maar die zijn in Europa nog nooit op de markt gekomen. 

Maandag werd bekend dat vier Maastrichtse basisscholen naast fris- en energiedrank ook melk in de ban doen. Leerlingen drinken daar alleen nog water.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →