Brugwachtershuisje Servaasbrug krijgt nieuwe 'bewoner'

Print
 Brugwachtershuisje Servaasbrug krijgt nieuwe 'bewoner'

Afbeelding: iStock

Het brugwachtershuisje op de Sint Servaasbrug wordt vanaf dinsdag een aantal weken gebruikt als poëtische observatiepost door dichter en schrijver Wiel Kusters (70).

Kusters wil zich laten inspireren door de Aw Brögk en haar passanten. Hem viel op dat het huisje al zo lang leegstond zonder dat er iets mee gebeurde. Als grap, met een serieuze ondertoon, postte hij een bericht op Facebook onder de titel Open Sollicitatie dat hij daar best wel eens zou willen vertoeven. Dat bericht werd door Rijkswaterstaat opgepikt. 

Vervolg
Het brugwachtershuisje op de Servaasbrug wordt sinds 2014 alleen nog voor noodbediening gebruikt. De scheepvaart op de Maas, vanaf de Belgische grens tot aan Venlo, wordt tegenwoordig vanuit Maasbracht begeleid. Kusters hoopt dat uit zijn observaties een vervolg vloeit op Door enkele straten van Maastricht, een dichterlijk verslag van een wandeling van zijn woning in Wyck naar de Jan van Eyck Academie in het Jekerkwartier.

"Ik heb gemerkt dat ik dat erg leuk vond om nog eens te doen, maar dan op een andere manier. Daarom kies ik nu als bijzondere straat voor deze brug."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →