Satudarah-kopstuk uit Maastricht opgepakt bij grootschalige politieactie

Print
Satudarah-kopstuk uit Maastricht opgepakt bij grootschalige politieactie

Satudarah-kopstuk Paul M. uit Maastricht. Afbeelding: ANP/DL

Drie bestuursleden van motorclub Satudarah zijn dinsdagmorgen opgepakt in een landelijk onderzoek naar afpersing en geweld.

Het gaat om de 48- jarige Paul 'Olla' M. uit Maastricht en de broers Santerra en Angelo M. De drie gelden als de absolute leiders van de club. 

Groots uitpakken
Advocaat Robert van 't Land heeft de arrestatie van zijn Maastrichtse cliënt bevestigd tegen De Limburger. Hij kan niet veel over de zaak kwijt. "De verdachten zitten in beperkingen. Ik begrijp uit mediaberichten dat justitie groots wil uitpakken. Het zal me benieuwen." Het drietal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. "Dan weten we misschien meer".

Shotgun
Op 22 plaatsen door het hele land werden dinsdag invallen gedaan. De doorzoekingen, waarbij honderden politiemensen betrokken zijn, vonden plaats in Weert, Maastricht, Enschede, Tilburg, Zaandam, Oss, Rotterdam, Zoetermeer, Kamerik, Zevenhuizen en Amstelveen. 

De politie werkte bij de inval samen met de FIOD en legde beslag op 750 gram mdma, een shotgun, 10.000 euro contant geld, twee motoren, zes auto's en tien kostbare horloges. Ook nam de politie een grote hoeveelheid documenten en digitale gegevensdragers, zoals computers en mobiele telefoons mee.

De aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Veroordeeld 
Paul M. verwierf bekendheid omdat hij de hoofdrol speelde in de documentaire Satudarah - One Blood, die in 2015 werd gemaakt. De Maastrichtenaar werd begin vorig jaar veroordeeld tot vier jaar cel vanwege wapenhandel. Hij liet een partij automatische vuurwapens leveren aan een nieuwe Satudarah-afdeling in Duisburg en was ook zelf in het bezit van een vuurwapen. M. ging in hoger beroep tegen die uitspraak en was daarom nog op vrije voeten, tot dinsdag. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →