Werkstraf geëist tegen drugsgebruikende ambtenaar die inreed op politie

Print
Werkstraf geëist tegen drugsgebruikende ambtenaar die inreed op politie

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

Honderd uur werkstraf en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk. Dat eiste justitie dinsdag tegen een 54-jarige provincie-ambtenaar uit Schinveld.

De man reed op 27 mei 2015 in Heerlen een politiewagen aan en probeerde die even later van de weg te drukken. Hij ontspoorde doordat hij daarvoor tien dagen lang xtc en ghb gebruikte. Nadat hij stopte raakte hij door de ontwenning in een psychose of delier.

Volgens justitie had de man kunnen weten dat het mis zou gaan door drugsgebruik. De advocaat van de Schinveldenaar stelt echter dat dat niet was te voorzien. Hij verzoekt dan ook om geen voorwaardelijke celstraf op te leggen, omdat de man dan waarschijnlijk zijn baan bij de provincie kwijtraakt. In plaats daarvan is een hogere werkstraf volgens de raadsman op zijn plaats.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →