Meerssenaar bij overvallen toeristen in Zuid-Afrika

Print
Meerssenaar bij overvallen toeristen in Zuid-Afrika

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Bij de groep 36 Nederlanders die in Zuid-Afrika brutaal zijn overvallen is een persoon uit Meerssen.

Dat meldt de lokale website Meer Vandaag.

In shock
Alle reizigers zijn in shock maar niemand is gewond geraakt. Wel hebben diverse groepsleden geld, telefoons en paspoorten moeten afgeven onder bedreiging van een getrokken pistool.

Niets bekend
Bij de gemeente Meerssen is dinsdagmiddag nog niets bekend over een Meerssenaar in de groep. "We proberen dat te achterhalen en zullen de persoon een hart onder de riem steken. Zoiets moet een traumatische ervaring zijn”, laat de gemeentewoordvoerster namens loco-burgemeester Guido Houben weten.

Geen aanhoudingen
De groep van Fox Reizen maakt de reis niet af en wordt woensdag terug op Schiphol verwacht. In Zuid-Afrika is ook verontrust gereageerd op de overval, vooral omdat een van de vijf daders een politieuniform zou hebben gedragen. Ook vreest de toeristenbranche dat het toerisme hierdoor wordt geschaad. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen