Meerssenaar bij overvallen toeristen in Zuid-Afrika

Print
Meerssenaar bij overvallen toeristen in Zuid-Afrika

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Bij de groep 36 Nederlanders die in Zuid-Afrika brutaal zijn overvallen is een persoon uit Meerssen.

Dat meldt de lokale website Meer Vandaag.

In shock
Alle reizigers zijn in shock maar niemand is gewond geraakt. Wel hebben diverse groepsleden geld, telefoons en paspoorten moeten afgeven onder bedreiging van een getrokken pistool.

Niets bekend
Bij de gemeente Meerssen is dinsdagmiddag nog niets bekend over een Meerssenaar in de groep. "We proberen dat te achterhalen en zullen de persoon een hart onder de riem steken. Zoiets moet een traumatische ervaring zijn”, laat de gemeentewoordvoerster namens loco-burgemeester Guido Houben weten.

Geen aanhoudingen
De groep van Fox Reizen maakt de reis niet af en wordt woensdag terug op Schiphol verwacht. In Zuid-Afrika is ook verontrust gereageerd op de overval, vooral omdat een van de vijf daders een politieuniform zou hebben gedragen. Ook vreest de toeristenbranche dat het toerisme hierdoor wordt geschaad. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →