Francine Houben in beeld voor stadskantoor Heerlen

Print
Francine Houben in beeld voor stadskantoor Heerlen

Afbeelding: Luc Lodder

Het bureau van toparchitect Francine Houben is één van de kandidaten om het Heerlense stadskantoor te ontwerpen. Houbens bureau, Mecanoo, vormt een consortium met Aannemersbedrijf Jongen.

Andere consortia van onder meer architecten en bouwbedrijven die meedingen naar de opdracht zijn Team V-Strukton en Kraaijvanger Architects-Laudy. Het nieuwe stadskantoor komt op de plek van het huidige, dat wordt gesloopt.

23 miljoen
Voor de aanbesteding geldt de innovatieve DBSM-methode: design, built, construct, maintain. De kosten staan vooraf vast. De drie consortia worden uitgedaagd binnen de financiële kaders zo optimaal mogelijk aan de eisen en wensen te voldoen. Het gaat om een investering van 23 miljoen euro. Voor de exploitatie (onderhoud, energie, voorzieningen enz.) wordt 525.000 euro per jaar uitgetrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →