Video: Chinees zingt in het Valkenburgs dialect

Print
De Chinese zanger Wang Qiyu zingt woensdag tijdens het bezoek van een delegatie uit Jiangyou een ode aan de Geul. Niet in een Chinese vertaling, zoals iedereen verwachtte, maar in de originele Valkenburgse versie.

Qiyu heeft de tekst ingestudeerd aan de hand van een videoclip waarop liedjesschrijver Guus Smeets uit Vilt de song zelf uitvoert. Hij heeft de Engelse vertaling van die tekst alleen gebruikt om zich de inhoud van het liedje eigen te maken.

Bliksembezoek
Dinsdagmiddag heeft Qiyu een bliksembezoek gebracht aan de privéstudio van Smeets. Daar hebben zij het liedje ‘Geul, iech wel diech huère’ nog eens doorgenomen.

Qiyu heeft Smeets daarbij gevraagd om het liedje woensdag tijdens het galaconcert in château Sint-Gerlach in Houthem samen te zingen. Smeets zal daarbij de tweede stem voor zijn rekening nemen.

Stedenband
De 38-jarige zanger komt uit Jiangyou. Een delegatie van die stad brengt deze week een bezoek aan Valkenburg. Beide gemeenten zijn onlangs een stedenband aangegaan.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →