Zoon (14) verdachte in zaak overleden ouders Katlijk

Print
Zoon (14) verdachte in zaak overleden ouders Katlijk

Politie doet onderzoek bij het huis van het echtpaar. Afbeelding: AD/GinoPress BV

In een woning in het Friese dorp Katlijk zijn dinsdagochtend twee overleden mensen aangetroffen. De politie heeft hun 14-jarige zoon aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij hun dood.

De lichamen zijn gevonden in een woning aan de Schoterlandseweg in het dorp dat hoort bij de gemeente Heerenveen. Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk. De lichamen zijn van de eigenaren van het pand, de 63-jarige Jos Verdonk en zijn vrouw Margreet Andriol van 62 jaar. Zij woonden in het voorhuis. In het achterhuis van de boerderij woont nóg een stel. Dat andere echtpaar vond dinsdagochtend de lichamen van Jos en Margreet.

Omdat de dader nog in de omgeving kon zijn, rukte ook een politie-eenheid met kogelwerende vesten en honden uit. De omgeving van de boerderij is afgezet. De lichamen liggen nog steeds in de boerderij. De politie is bezig met groot onderzoek.

Astrologie
Jos en Margreet kochten de boerderij in de jaren negentig. Volgens buren wilde het tweetal een permacultuur-boerderij maken van hun woning, wat betekent dat ze zoveel mogelijk voor hun eigen voedsel zorgen op een ecologisch verantwoorde manier. Dat werd volgens een buurvrouw echter geen groot succes. Jos deed nu vooral kluswerk en zorgde voor de dieren. Margreet had een praktijk voor astrologie. Jos en Margreet hebben drie kinderen, van wie een zoon nog thuis woont.

De politie tast nog volledig in het duister over de dader. Volgens een woordvoerder van de politie lijkt er vooralsnog niets gestolen uit de woning.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →