Veiling Amerikaanse legerinstrumenten groot succes

Print
Veiling Amerikaanse legerinstrumenten groot succes

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

De online veiling van 482 gebruikte muziekinstrumenten van het Amerikaanse leger is een groot succes geworden.

Dat zegt Martijn van Schie van Troostwijk Auctions & Valuations. De veiling liep dinsdagavond af. De instrumenten konden tijdens een kijkdag onlangs worden bezichtigd in Ittervoort.

Saxofoons
Vlak voor het sluiten van de diverse kavels brandde de biedingsoorlog los. Met name bij de saxofoons, waar diverse instrumenten van het beroemde merk Selmer te koop stonden, zijn forse bedragen geboden. Een Henri Selmer Big Saxophone bracht liefst 7000 euro op. Het instrument gaat naar een Amerikaanse bieder die meerdere kavels heeft gekocht. Een incomplete Selmer tenorsaxofoon bracht toch nog 2500 euro op. Een basklarinet van hetzelfde merk tikte de 2900 euro aan.

Trompetten
Een aantal trompetten van het bekende Amerikaanse merk Vincent Bach ging voor relatief lage prijzen (onder de 1000 euro) weg, terwijl een als Constelion aangeprijsde trompet 800 euro opbracht. Op basis van de foto is hier echter sprake van een vergissing en gaat het om een originele Conn Constellation, een trompet die in de jazzwereld zeer gewild is. "Dat is het leuke van een veiling", zegt Van Schie, "sommige items gaan voor een prikkie, terwijl andere een hoop geld opbrengen. Een zelfde veiling twee jaar geleden bracht in vergelijking met deze maar een schijntje op."

De hoogste zes biedingen kwamen uit zes verschillende landen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen