Gehavend Feyenoord ook bij Napoli kansloos onderuit

Print
Gehavend Feyenoord ook bij Napoli kansloos onderuit

Dries Mertens viert zijn treffer tegen Feyenoord. Afbeelding: ANP Pro Shots

De terugkeer van Feyenoord op het hoogste niveau van het Europese clubvoetbal lijkt voorlopig op een strafkamp. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst moest dinsdag ook tegen Napoli een forse nederlaag incasseren: 3-1.

De ongeslagen koploper van Italië was op alle fronten beter dan Feyenoord, dat in Napels amper een vuist kon maken.

Snel op achterstand
Na de kansloos verloren openingswedstrijd in de Champions League tegen Manchester City (0-4) zeiden de Feyenoorders nog dat ze een wijze les hadden geleerd. Zo snel op achterstand komen, dat mocht niet meer gebeuren. Toch ging het ook in het Stadio San Paolo, dat amper voor de helft gevuld was, al in de openingsfase mis. Jens Toornstra verspeelde de bal op eigen helft, Sofyan Amrabat greep te laat in en Lorenzo Insigne schoof de bal vervolgens strak in de hoek langs keeper Brad Jones (1-0).

Paniek
Meteen sloeg de paniek weer toe bij Feyenoord, dat van Napoli weliswaar veel de bal mocht hebben, maar amper lef en creativiteit toonde. Steeds ging de bal weer terug naar achteren, naar Jones die ook al zo'n weifelende indruk maakte.

St. Juste en Tapia
Natuurlijk waren er verzachtende argumenten te bedenken voor de manier waarop Feyenoord zich naar weer een zware nederlaag liet spelen. Van Bronckhorst miste geblesseerde sleutelspelers als Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin. Kort voor de aftrap haakte ook nog Jan-Arie van der Heijden af, waardoor het centrale verdedigingsduo bestond uit Jeremiah St. Juste en Renato Tapia, die dit seizoen nog geen enkele keer in actie was gekomen.

Feyenoord mocht tot aan de rust nog hopen op een stuntje, omdat Napoli niet al te geïnspireerd oogde en het na de vroege openingstreffer rustig aan deed. De tweede helft was echter amper vier minuten oud toen rechtsback Kevin Diks de bal te kort terugspeelde op Jones. Dries Mertens strafte die blunder genadeloos af (2-0).

Strafschop
Feyenoord kreeg een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer toen de scheidsrechter een strafschop zag in een duikeling van Berghuis. Net als zaterdag tegen NAC faalde Feyenoord echter vanaf elf meter, dit keer via Toornstra.

Twee minuten later besliste José Callejón de wedstrijd aan de andere kant. In blessuretijd deed Amrabat nog iets terug met de 3-1.