Nuth pakt problemen in verloederde Nuinhofbuurt aan

Print
Nuth pakt problemen in verloederde Nuinhofbuurt aan

Afbeelding: Wonen Zuid

De gemeente Nuth gaat in overleg met woningcorporatie Wonen Zuid en buurtbewoners de problemen in de Nuinhofbuurt in kaart brengen. Vervolgens zal een meerjarig plan van aanpak worden opgesteld. Het initiatief van de PvdA werd dinsdagavond door de hele raad ondersteund.

Bewoners van de buurt klagen al tijden over onder andere leegstand in de wijk, verloedering, ongedierte, slechte isolatie, vochtoverlast en achterstallig onderhoud door Wonen Zuid.

Het merendeel van de woningen is eigendom van de woningcorporatie, de rest is in particulier bezit. De problematiek doet zich voor in het deel waar de vooroorlogse woningen staan, de zogenoemde ‘arbeiderswoningen’ in de Spoorstraat, Tiendstraat, Parallelstraat en Nuinhofstraat.

Toezegging
Het initiatiefvoorstel kwam ook al ter sprake bij de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, op 13 juli. Toen staakten de stemmen (8-8) omdat een lid van de coalitie op vakantie was. De oppositie stemde voor het voorstel, de coalitie tegen. De coalitiepartijen vonden de toezegging van wethouder Harry Bakker - die zei te zullen bekijken hoe de problemen actiever kunnen worden aangepakt om vervolgens in het najaar met een raadsvoorstel te komen - voldoende.

Petitie
Dinsdag zat de publieke tribune vol met buurtbewoners. Voor de vergadering overhandigden zij een petitie, die getekend was door maar liefst 89 huishoudens. De buurt zette daarin de problemen nog eens op een rij en vroeg de raad om het PvdA-voorstel te omarmen. Na een schorsing van een kwartier ging de coalitie deze keer wel mee.

"De toezeggingen van de wethouder komen wat ons betreft overeen met het initiatiefvoorstel. Maar we hebben geen reden om dit voorstel niet mede in te dienen”, liet coalitiepartij VVD weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →