Blikken bier gevonden bij wrak spookrijder die Sittards gezin doodreed

Print
Blikken bier gevonden bij wrak spookrijder die Sittards gezin doodreed

Afbeelding: DPA/Sebastian Stenzel

Bij het wrak van de spookrijdende vrachtwagenchauffeur die het gezin Gooijen uit Sittard doodreed, zijn blikken bier aangetroffen.

Maar dat wil nog niet zeggen dat de Poolse bestuurder onder invloed reed. De verpakking was door de hevige klap wel kapot, maar er is volgens de politie geen leeggoed aangetroffen. Dat bevestigt de snelwegpolitie in Darmstadt.

Wachten 
De politie in Duitsland kan nog niet uitsluiten dat de Pool die zaterdagavond een ongeval met drie dodelijke slachtoffers uit Sittard veroorzaakte nuchter achter het stuur zat. De uitslag van het bloedonderzoek komt volgens een woordvoerder van de politie in de loop van woensdag naar buiten.

Zwaargewond
De trucker, die volgens de politie bij vergissing korte tijd in de verkeerde rijrichting over de snelweg reed, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. 

Fatale botsing
Weggebruikers die de trucker tegen het verkeer in de snelweg op zagen komen, waarschuwden direct de Duitse politie, ook de Poolse politie kreeg een alarmerend telefoontje van het bedrijf waarvoor de trucker op weg was. Een medewerker had via gps gezien dat de chauffeur tegen het verkeer inreed. De noodoproepen waren vergeefs, al snel volgde de fatale botsing. 

Stoffelijk overschot
Het stoffelijk overschot van de vader van het Sittardse gezin Gooijen is maandag door familie geïdentificeerd en wordt naar Nederland overgebracht. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →