Lokale partijen willen klein college Brunssum

Print
Lokale partijen willen klein college Brunssum

Foto: Google Maps

De vier lokale in Brunssum willen na het opstappen van drie wethouders zo snel mogelijk een klein college vormen. Daarover worden in de loop van deze week de eerste gesprekken gevoerd.

BCD-fractievoorzitter Ger Gerards denkt dat er naast de enige nog zittende wethouder (Carolus de Rijck,  BCD) een tweetal nieuwe wethouders nodig zijn om de bestuurlijke taken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die zijn over ruim een half jaar, maar in gemeenten waar een herindeling plaatsvindt vinden ze pas in november volgend jaar plaats.

Opgestapt
De drie wethouders Frank Joosten (VVD), Peter Heinen (CDA) en Haico Offermans (PvdA) stapten op uit onvrede over een besluit een bestuurscommissie in te stellen, die het standpunt over herindeling moet verwoorden naar rijk en provincie.

Meerderheid
De lokale partijen hebben er meer vertrouwen in dat de raad de strijd tegen de fusie voert. De vier partijen (BBB/Lijst Palmen, PAK, BCD en Lijst Borger) hebben samen met 11 van de 21 raadszetels een krappe meerderheid. Door een klein college te vormen willen ze volgens Gerards laten zien dat de gemeente ook op het bestuur kan bezuinigen.