Burgemeester Kees van Rooij verruilt Horst voor Brabant

Print
Burgemeester Kees van Rooij verruilt Horst voor Brabant

Foto: De Limburger/Ge Hirdes

Kees van Rooij, die nu nog burgemeester in Horst aan de Maas is, is woensdagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Meierijstad. Hij wordt de eerste burgemeester van de nieuwe Brabantse fusiegemeente die bestaat ui de plaatsen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

In een reactie laat de CDA'er nog wat beduusd weten erg verheugd te zijn met de voordracht. "Horst ben ik zeker niet moe en ik heb het er goed naar mijn zin. Maar dit is toch een mooie kans over te stappen naar een grotere gemeente. Men zocht een ondernemende verbinder. Vanwege mijn bestuursfuncties bij onder meer LLTB en MKB Limburg en mijn burgemeesterschap leek me dat een mooie uitdaging. Dat grensvlak tussen ondernemerschap en besturen past wel goed bij mij. Bovendien is Meierijstad net als Horst aan de Maas een gemeente die uit een fusie is voortgekomen."

Geboortestreek
Van Rooij komt oorspronkelijk uit Gemert en heeft zijn middelbare schooltijd in Vegchel doorgebracht. Terug naar die roots was voor Van Rooij niet de voornaamste reden op het burgemeesterschap te solliciteren. "De mentaliteit daar ken ik en dat maakt het wel makkelijker, net als in Horst aan de Maas."

Van Rooij zegt nog niet te weten wanneer hij in zijn nieuwe gemeente aan de slag gaat, tot die tijd blijft waarnemend burgemeester Marcel Fränzel aan. Van Rooij volgde in 2005 Léon Frissen op in Horst toen die Commissaris van de Koningin werd. Tot 2003 was Van Rooij algemeen directeur van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Meierijstad ontstond op 1 januari 2017 en heeft bijna 80.000 inwoners. Daarmee is het de zevende gemeente van Brabant.