Poolse chauffeur die gezin doodreed hangt 5 jaar cel boven het hoofd

Print
Poolse chauffeur die gezin doodreed hangt 5 jaar cel boven het hoofd

Afbeelding: ANP

Justitie in Duitsland wil de spookrijder die zaterdagavond drie leden van een Sittards gezin doodreed vervolgen voor dood door schuld. Daarop staat in Duitsland een maximale gevangenisstraf van vijf jaar.

De vrachtwagenchauffeur was zwaar beschonken. Het alcoholpromillage in het bloed van de Poolse chauffeur bedroeg 3,09. Dat staat gelijk aan de consumptie van zeker vijftien glazen bier.

Ernstig gewond
De chauffeur zal worden aangehouden zodra zijn fysieke toestand dit toeslaat. Hij ligt ernstig gewond in het ziekenhuis in Darmstadt en kan nog niet worden verhoord.

Lees ook: Poolse spookrijder was zwaar onder invloed

Het vermoeden van alcoholgebruik achter het stuur rees direct na de fatale klap op snelweg A67 bij Rüsselsheim. De politie nam bij de bestuurder van de kleine vrachtwagen een sterke alcohollucht waar en trof bij de wrakstukken een voorraadje bier aan.

Moedwillig
De politie meldde nog dezelfde avond dat de trucker moedwillig op de snelweg was gekeerd toen hij bij een file uitkwam. Dat verhaal werd twee dagen later herroepen. Hij zou niet moedwillig tegen het snelwegverkeer zijn ingereden, maar per abuis een afrit voor een oprit hebben aangezien.

Lees ook: Blikken bier gevonden bij wrak spookrijder die Sittards gezin doodreed

Ook deze versie is, op grond van getuigenverklaringen en nader onderzoek, weer bijgesteld. Hoofdofficier Hartmann zei  gisteren dat de trucker wel degelijk bewust heeft gehandeld. De Pool was gestopt op een oprit naar de A67, vermoedelijk omdat hij een file zag. Toen achter zijn vrachtwagen een opstopping ontstond, werd hij daarop aangesproken door een automobilist. De trucker reed toen alsnog door, maar sloeg bij de snelweg aangekomen linksaf. Na korte tijd tegen het verkeer te zijn ingereden, botste hij frontaal op de auto van de Sittardse man, vrouw en hun dochter,  die vanaf hun vakantieadres op weg naar huis waren. Zij waren op slag dood.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen