Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Print
Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Afbeelding: EPA/Warren Toda

Oprichter van het mannenblad Playboy Hugh Hefner is overleden.

Dat heeft Playboy Enterprises in de nacht van woensdag op donderdag bekend gemaakt. Hij is een natuurlijke dood zijn gestorven. Hefner is 91 jaar oud geworden. Hij is overleden in The Playboy Mansion.

In 1953
Hefner richtte het blootblad Playboy in 1953 op. Hij verklaarde in 2009 dat hij het graf naast Marilyn Monroe heeft gekocht en dat hij daar begraven wil worden. Zijn fascinatie voor Monroe is niet toevallig. In het eerste nummer van december 1953 stond de naakte Marilyn Monroe als playmate op de cover.

Satijn
Door de enorme populariteit van het blad Playboy, verwierf ook Hefner wereldwijde bekendheid als de belichaming van de Playboy. Zo liet hij zich maar al te graag, gehuld in zwart zijden pyama en rood satijnen smokingjasje, voor de camera's omringen door mooie vrouwen.

Merken
Playboy is een van de bekendste merken in de wereld. In meer dan 180 landen zijn de bladen of producten van Playboy te koop. In 2016 verkocht Hefner zijn Mansion in Los Angeles voor 94 miljoen euro, wel onder de voorwaarde dat hij er tot zijn dood mocht blijven wonen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →