Bernard Welten weg bij politie na commotie over riant salaris

Print
Bernard Welten weg bij politie na commotie over riant salaris

Afbeelding: ANP

Oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Bernard Welten neemt ontslag bij de Nationale Politie. Dat bevestigt het Ministerie van Veiligheid van Justitie. Er ontstond vorig jaar commotie over het riante salaris van de politiemedewerker, dat hoger was dan wie dan ook bij de politie.

De man verdiende tijdens zijn tijd als hoofdcommissaris van de hoofdstad zo'n 255.000 euro per jaar. Dat bedrag bleef hij ontvangen toen hij in 2011 stopte, waarna hij als buitengewoon adviseur in functie bleef.

Vergoeding
In een brief van het ministerie valt te lezen dat Welten begin 2016 is uitgenodigd door minister Stef Blok om zijn vergoeding te bespreken. Daar is overeengekomen om Welten vanaf 1 maart 2018 eervol ontslag aan te bieden. Dat is vier jaar voor zijn geplande pensioen en dat levert de politie zo'n 700.000 euro op, zo valt te lezen in de verklaring.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →