VieCuri Medisch Centrum haalt internationaal keurmerk binnen

Print
VieCuri Medisch Centrum haalt internationaal keurmerk binnen

Het Viecuri-ziekenhuis in Venlo. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

VieCuri Medisch Centrum heeft het internationale keurmerk van Joint Commission International (JCI) binnengehaald.

De Joint Commission International (JCI) is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Anders dan bij andere kwaliteitskeurmerken draait het bij JCI vooral om de praktische zorg voor de patiënt. Om deze zorg te beoordelen volgde een groep Amerikaanse auditoren de ‘reis’ die patiënten in VieCuri maken; vanaf het maken van de eerste afspraak tot aan de nacontrole.

Veiligheid
Onder meer de medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten werden onder de loep genomen. Daarnaast ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals.

Geprezen
In totaal beoordeelde JCI het ziekenhuis op bijna 1200 meetbare elementen. In april van dit jaar vond de eerste audit plaats. Bij deze toetsing werd VieCuri door JCI geprezen omdat al aan ruim 95 procent van de normen werd voldaan. In september volgde nog een vervolgtoets op de laatste onderdelen.

Negende
Het ziekenhuis met vestigingen in Venlo en Venray laat weten trots te zijn op het behaalde keurmerk. Steeds meer ziekenhuizen in Nederland verruilen de landelijke NIAZ-accreditatie voor het internationale keurmerk om zo naar eigen zeggen de lat voor zichzelf nog hoger te leggen. VieCuri is het negende ziekenhuis in Nederland met een JCI-keurmerk. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →