Helft van Limburgers voelt zich eenzaam

Print
Helft van Limburgers voelt zich eenzaam

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Bijna de helft van de Limburgers voelt zich eenzaam.

Volgens de GGD Gezondheidsmonitor 2016 hoort het zuiden van Limburg zelfs bij de regio's waar mensen zich het meest eenzaam voelen. Alleen in de regio Haaglanden voelen meer mensen zich eenzaam. 

In Zuid-Limburg ervaart 48 procent eenzaamheid. In Noord- en Midden-Limgburg is dat met 44,5 procent een stuk lager. De oorzaak hiervan wordt in de cijfers niet aangegeven.

Verwachtingen
Volgens Volksgezondheidenzorg.info, dat de cijfers bundelt, is eenzaamheid een gevoel van gemis en teleurstelling. Mensen verwachten iets anders van de relaties die ze hebben. Het aantal contacten en de kwaliteit daarvan spelen ook een rol. 

Bekijk hier de interactieve kaart.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen