Partij voor de Dieren wil dat minister doden Limburgse bevers voorkomt

Print
Partij voor de Dieren wil dat minister doden Limburgse bevers voorkomt

Afbeelding: Istock

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie voorkomt dat er bevers worden gedood in Limburg. Desnoods moet de minister van Economische Zaken ingrijpen, stelt Kamerlid Frank Wassenberg in Kamervragen.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben begin deze maand het Faunabeheerplan Bever 2017-2020 goedgekeurd. In dit plan wordt het doden van bevers als mogelijkheid toegelaten. Het doden geldt als uiterste mogelijkheid voor bevers die flinke overlast veroorzaken.

Zorgplicht
"De provincie heeft tussen 2002 en 2004 zelf 33 bevers uitgezet in de provincie. Dat betekent natuurlijk dat je een zorgplicht hebt ten aanzien van deze dieren. Je kunt niet eerst beschermde dieren uitzetten, en als ze vervolgens laten afschieten als ze het goed blijken te doen", stelt het Kamerlid.

De Partij voor de Dieren wil dat de minister van Economische Zaken via het Interbestuurlijk Toezicht ingrijpt als de provincie het besluit niet intrekt. Bovendien wil hij weten hoe het doden zich verhoudt tot nationale en internationale wetgeving. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →