Make-over Europaplein Hulsberg gaat door

Print
Make-over Europaplein Hulsberg gaat door

Europaplein en Kerkstraat gaan op de schop in Hulsberg. Afbeelding: Luc Lodder

Het Europaplein in Hulsberg krijgt definitief een nieuw gezicht. Het plan voor de herinrichting van het plein is door de gemeenteraad goedgekeurd.

Een voorstel van de PvdA om de kosten te beperken tot maximaal 500.000 euro haalde het niet. Het budget blijft dus maximaal 600.000 euro.

Slechte staat
De eerste werkzaamheden starten volgens de huidige planning in februari of maart 2018. Na ongeveer tien weken moet het nieuwe plein klaar zijn. Het Europaplein wordt heringericht omdat het asfalt en de stenen in slechte staat verkeren. Ook zijn er te weinig parkeerplaatsen en is er geen belijning waardoor mensen er naar eigen inzicht hun auto neerzetten.

Rondje
Met het nieuwe plan moeten die problemen worden opgelost. Zo wordt het parkeren gestructureerd en komen er op en rond het plein 25 extra plaatsen. Verder gaat de grote kuil dicht en wordt het hele plein richting de Albert Heijn en Bakkerij Lemmens geschoven. Daardoor kun je straks niet meer een rondje om het plein rijden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →