Man langer vast na bizarre achtervolging over snelweg

Print
Man langer vast na bizarre achtervolging over snelweg

Afbeelding: De Limburger

De man uit Hoensbroek die op zijn vlucht voor de politie eerder deze maand levensgevaarlijke capriolen uithaalde op de A79, blijft langer vastzitten.

Eerst zit hij echter nog een andere straf uit, laat het OM weten.

De 34-jarige Hoensbroekenaar, probeerde tevergeefs te ontkomen aan een politiecontrole. Na een stopteken van de politie ging hij er vandoor en vluchtte via de oprit van de A79 al spookrijdend in de richting van Maastricht.

Schoten
Toen de man in Meerssen opnieuw tot stoppen werd gemaand, reed hij in op een agent. De politie loste daarna enkele schoten. De wilde rit eindigde uiteindelijk op het Miradorplein in de Maastrichtse wijk Nazareth, waar hij door meerdere politieauto’s werd klemgereden.

Tijdens de achtervolging liep niemand verwondingen op. Wel zijn verschillende politievoertuigen ernstig beschadigd. Waarom de man op de vlucht sloeg, is niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →