Gemeente opent condoleanceregister voor omgekomen gezin

Print
Gemeente opent condoleanceregister voor omgekomen gezin

De Sittardse wijk Sanderbout is in shock door het ongeval waarbij zaterdagavond drie leden van het gezin Gooijen omkwamen. Afbeelding: Annemiek Mommers

Mensen die hun medeleven willen betuigen na het de tragische dood van drie leden van het Sittardse gezin Gooijen, kunnen vanaf donderdag bij de gemeente een condoleanceregister tekenen.

Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur kan het register op het stadskantoor in Sittard getekend worden.

De drie gezinsleden, vader, moeder en dochter, kwamen zaterdagavond op de terugweg van hun vakantie om toen ze op snelweg A67 bij Rüsselsheim op een spookrijdende vrachtwagen botsten. De Poolse trucker bleek zwaar onder invloed van alcohol. Het alcoholpromillage in zijn bloed bedroeg 3,09. Dat staat gelijk aan de consumptie van zeker vijftien glazen bier.

Lees ook: Sittardse wijk in shock na tragische dood gezin: 'heel Sanderbout is van de kaart'

Cel
De trucker ligt zwaargewond in het ziekenhuis en kon nog niet worden verhoord. Justitie wil hem vervolgen voor dood door schuld, wat betekent dat hem een maximale gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd hangt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →