Michel Graef lijsttrekker Samen Verder in Leudal

Print
Michel Graef lijsttrekker Samen Verder in Leudal

Afbeelding: Samen Verder

Arno Walraven (62) is niet langer lijsttrekker voor Samen Verder in Leudal. Hij maakt plaats voor Michel Graef (28). Wel wil Walraven opnieuw wethouder worden.

Met Graef kiest de partij nadrukkelijk voor verjonging en vernieuwing, zegt partijvoorzitter Thijs Nijskens. Graef is sinds januari  fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij (negen zetels) van Leudal.

Walraven, die de kieslijst aanvoerde sinds de partij in 1990 werd opgericht, zegt zelf graag plek te maken voor een nieuwe generatie.  Hij krijgt een plek vlak achter Graef. Walraven is kandidaat-wethouder als Samen Verder in een nieuwe coalitie komt. "Ik wil daar nog een laatste keer vol voor gaan", zegt hij.

Piet Verlinden (65), die nu veertien jaar wethouder is,  weet nog niet of hij zich weer verkiesbaar stelt. "Ik denk daar nog over na. Maar áls ik nog een periode meedoe, dan ga ik ook voor een eventueel  wethouderschap", zegt Verlinden

Ronduit Open
Bij Ronduit Open is de huidige wethouder Stan Backus (45) voorgedragen voor het lijsttrekkerschap. Ook hij gaat, mocht de partij (nu vijf zetels)  in een nieuwe coalitie komen, voor een nieuw wethouderschap. Bij het CDA Leudal (nu vijf zetels)  trekt Huub van Helden (60) de lijst.  Hij is tevens wethouderskandidaat, mocht de partij in een nieuwe coalitie komen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen