Agent die op vluchtende verdachten schoot wordt niet vervolgd

Print
Agent die op vluchtende verdachten schoot wordt niet vervolgd

Afbeelding: VUM

De politieagent die vorig jaar op drie vluchtende Belgen schoot in Weert zal daarvoor niet worden vervolgd.

Het gaat om "rechtmatig toegepast geweld" laat een woordvoerder van het openbaar ministerie weten als verklaring voor het besluit niet te vervolgen.

Kermis
De schietpartij vond plaats op kermiszondag 2 oktober vorig jaar na een wilde achtervolging die in Venlo begon, waarschijnlijk door een uit de hand gelopen drugsdeal. De klopjacht eindigde bij de turborotonde aan de Ringbaan-Noord in Weert toen de bestuurder van de vluchtauto zijn band lek reed op een betonnen wegafscheiding.

Gewond
Drie van de vier inzittenden vluchtten daarop de auto uit waarop een agent hen begon te beschieten. Twee vluchtende Belgen, bekenden van de politie, zijn daarbij in een been geraakt. Een derde in zijn rug. Deze man uit Genk is daardoor blijvend verlamd, waarschijnlijk omdat de kogel zijn ruggenmerg raakte.

Een vierde verdachte wachtte in de vluchtauto op zijn arrestatie waardoor hij niet gewond is geraakt. In de auto trof de politie later vijf kilo hennep aan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →